Lactalis BH izvozi 50 posto svoje ukupne proizvodnje

Bez autora
Apr 08 2015

Zahvaljujući kontinuiranim investicijama u proizvodnju i modernizaciju svojih proizvodnih linija, Lactalis BH je u ovoj godini zabilježio izvoz od čak 50% svoje ukupne proizvodnje. Industrija mljekarstva u Bosni i Hercegovini više od godinu dana preživljava teške trenutke. Proizvođači i prerađivači mlijeka se nalaze pred velikim izazovom i svaka pozitivna vijest koja nam stigne iz ove važne industrijske grane, dodatni je poticaj za domaće mljekare. Pozitivna vijest nam stiže od jednog od najvećih mljekarskih prerađivača u Bosni i Hercegovini Lactalis BH, koji i pored krize, permanentno bilježi rast izvoza. Zahvaljujući kontinuiranim investicijama u proizvodnju i modernizaciju svojih proizvodnih linija, Lactalis BH je u ovoj godini zabilježio izvoz od čak 50% svoje ukupne proizvodnje.

Lactalis BH izvozi 50 posto svoje ukupne proizvodnjeZahvaljujući kontinuiranim investicijama u proizvodnju i modernizaciju svojih proizvodnih linija, Lactalis BH je u ovoj godini zabilježio izvoz od čak 50% svoje ukupne proizvodnje.

Industrija mljekarstva u Bosni i Hercegovini više od godinu dana preživljava teške trenutke. Proizvođači i prerađivači mlijeka se nalaze pred velikim izazovom i svaka pozitivna vijest koja nam stigne iz ove važne industrijske grane, dodatni je poticaj za domaće mljekare.

Pozitivna vijest nam stiže od jednog od najvećih mljekarskih prerađivača u Bosni i Hercegovini Lactalis BH, koji i pored krize, permanentno bilježi rast izvoza. Zahvaljujući kontinuiranim investicijama u proizvodnju i modernizaciju svojih proizvodnih linija, Lactalis BH je u ovoj godini zabilježio izvoz od čak 50% svoje ukupne proizvodnje.

“Uprkos teškoj situaciji u industriji mljekarstva, management Lactalis BH je nastavio kontinuirano investirati u unapređenje proizvodnje. Trenutno u našoj fabrici u Gradačcu proizvodimo više od 60 proizvoda pod etiketom “made in BiH” izuzetnog kvaliteta, te se iste izvoze u zemlje širom regije. Veoma smo ponosni na činjenicu da je veliki broj kupaca u regiji ukazao povjerenje brandovima koji dolaze iz naše mljekare, te da su postali naši lojalni potrošači”, kazao je direktor Lactalis BH Duško Glišić i dodao da njegova kompanija već godinama kontinuirano i strateški ulaže sredstva u proizvodne pogone i kadrove.

“Konstantno ulažemo u savremene tehnologije, ali i edukaciju naših uposlenih kako bi kroz primjenu znanja iskusnih eksperata iz najveće mljekarske grupacije na svijetu Lactalis Group dodatno unaprijedili kvalitet proizvoda”.

Važno je napomenuti da kompanija Lactalis BH u Bosni i Hercegovini zapošljava više od 240 radnika, a godišnje preradi oko 35 miliona litara mlijeka koje se otkupljuje isključivo sa domaćih farmi.

Lactalis BH – se danas nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Dugogodišnji uspjeh brandova poput Dukat, Président i Galbani, Alpsko mleko, Domaće blago i Dar prirode ogleda se u zdravim, ukusnim i svježim mliječnim proizvodima omiljenim među potrošačima. Okosnicu poslovne filozofije Lactalis BH čine svježi, zdravi, prirodni i ukusni mliječni proizvodi bez konzervansa, proizvedeni od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta.

Lactalis Group - je treća po veličini i snazi mliječna grupacija u svijetu te vodeći francuski proizvođač sireva. Godišnje otkupljuje više od 15 milijardi litara mlijeka i prema količinama otkupljenog svježeg sirovog mlijeka, zauzima treće mjesto u svijetu. Lactalis grupa zapošljava 66.000 zaposlenika u 70 zemalja, a ima organizovanu proizvodnju u preko 200 proizvodnih pogona u 37 zemalja širom svijeta, od kojih je 64 pogona u Francuskoj.

Robne marke Lactalis grupe danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije: Président, Galbani, Parmalat, Lactel, La Laitiere, Dukat, Celia, Société, Seriously Strong, Salakis, Teama, Food Master, Lauki, Flor de Esgueva, Mama Luise.

Lactalis grupa je porodična kompanija osnovana 1933. godine, a danas je vodi treća generacija obitelji Besnier.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik